Waarom het beste zoolleer?

Kwaliteit, service en hoogwaardigheid, zijn de elementen waar het bij Timtur om draait. Die hoogwaardigheid en kwaliteit moeten dan ook terug te vinden zijn in de basismaterialen van de schoenen. Voor de schoenen wordt uitsluitend het beste zoolleer gebruikt wat er te krijgen is. Namelijk het eikenschors gelooide zoolleer van Joh. Rendenbach uit de Duitse stad Trier.

Rendenbach is groot geworden door traditioneel te blijven. Waar vele looierijen overstapte op het chemische looiproces, bleef Rendenbach traditioneel plantaardig looien. Eikenschors uit de Luxemburgse Lohhecken, sparrenschors uit het Schwarzwald, Minosaschors en vruchten van de Valonea boom, zijn de basisbestanddelen voor plantaardige looiing.

Meer van Timtur

Eikenschors gelooid zoolleer heeft vele aspecten die het onderscheiden van traditioneel leer, o.a.: Het is erg slijtvast, taai maar tevens flexibel, heeft een goed draagcomfort, heeft een mooi nerfpatroon en een prachtige houttint. Tevens heeft eikenschors gelooid leer kwalitatieve eigenschappen zoals: sterk waterafstotend, bijzonder goed ademend, voetvocht absorberend, geurneutraliserend, kiemdodend, schimmelziekte voorkomend en volledig biologisch afbreekbaar. Wat wenst u nog meer!?