Timtur op de catwalk tijdens de New York Fashion Week

28/02/2015
Timtur catwalk New York Fashion Week

De New York Fashion Week was een groot succes voor Timtur. De designs werden geprezen als vernieuwend en zeer creatief. Het hele Dutch team stond overigens als een huis en de integratie tussen de kleding, sierraden, brillen en schoenen was subliem.

Timtur presenteerde haar nieuwste designs op de catwalk in New York. O.a. het casual model Unzipped met de asymetische rits, de zeer sprekende boot met bloemen en de M-line in het felle rood met blauwe streep. De M-line werd gepresenen door de unieke integratie van de modellijn in de schoen die doorloopt in de zool.

Naast de de herenschoenen presenteerde Timtur ook haar eerste dameslaarzen. De show opende met de exclusieve laars die gemaakt was door leer van de steurvis en het fijnste grafiet grijze kalfsleer te combineren. Een echte eyecatcher! Daarnaast was er een design genaamd Spiculus, waarbij de innerlijke schoonheid van de mens wordt getoond. De inspiratie voor de Spiculus was het transhumanisme.