Materiaalgebruik

Het materiaalgebruik bij Timtur is uniek. Enkel de beste materialen worden gebruikt. Het fijnste onbeschadigde Franse kalfsleer voor de bovenwerken van de handgefiniste schoenen. De beste Italiaanse suèdes voor de suède schoenen. Timtur's worden voorzien van het volgens oude traditie gelooide Duitse Rendenbach zoolleder.

Overleer

Mooier overleer dan het Franse kalfsleer dat Timtur verwerkt voor haar handgefinishte schoenen is er niet. Het leer is met de grootste zorg geslecteerd. Het leer is vergelijkbaar met de beste druiven voor de mooiste Franse wijn. Aan een paar handgefinishte Timtur's wordt uitsluitend de geheel onbeschadigde delen van het vel kalfsleer gebruikt. De keuze voor deze beste delen is alleen maar mogelijk doordat de schoenen uit nog onbewerkt blank kalfsleer vervaardigd worden waarna pas afwerking en handfinish volgen.

Naast kalfsleer verwekt Timtur ook de beste Italiaanse suèdes en het enorm soepele en hoogwaardige Noord-Amerikaanse hertenleer.

Zoolleder

Rendenbach is groot geworden door traditioneel te blijven. Waar vele looierijen overstapten op het chemische looiproces, bleef Rendenbach traditioneel plantaardig looien. Eikenschors uit de Luxemburgse Lohhecken, sparrenschors uit het Schwarzwald, Minosaschors en vruchten van de Valonea boom, zijn de basisbestanddelen voor plantaardige looiing van dit beste zoolleder. Meer informatie of bekijk de film.