Mannen, auto's en schoenen

Bugatti, Porsche, Ferrari, Maserati of een Austin Healey uit 1957 hebben op veel punten overeenkomsten met luxe schoenen. Echter niet alle! De basis is een schets van vorm en model. Gevolgd door een prototype in hout dat de ontwerper in detail bijwerkt tot ultieme élégance. Na de vorm wordt de hand gelegd aan de belijning, silhouet tot perfectie. Dan de beste materialen en de final touch. 

Waar zit dan het verschil tussen auto en schoen! Menigeen zal zijn zaterdag wel eens ingevuld hebben met het poetsen van zijn trotse bezit. De chromen lijsten, het geborstelde staal, de diepzwarte hoogglans lak en de gepolijste velgen. Elk onderdeel streeploos schoon en ontdaan van vet en vuil. Zo mag de man in zijn auto gezien worden, dat onderstreept zijn identiteit.

Met schoenen is het eigenlijk niet anders. Goed gepoetste schoenen onder een tot in de puntjes verzorgd maatkostuum of casual geklede jeans geven de man aanzien. Mooie exclusieve schoenen zijn daarvoor de basis, elk detail op orde, onderscheid in model en kleur.

Meer van Timtur

Het verschil tussen schoen en auto is degene die zich erover bekommert. Uit onderzoek is gebleken dat de man zich met hart en ziel inzet om zijn auto tot zijn status te laten behoren, terwijl de vrouw zich nog veelvuldig buigt over de schoenen van haar man. Overigens niet vreemd, want de vrouw kijkt naar haar man zoals de man naar zijn auto. Timtur, basis tot perfectie!

Timtur schoenen