Topklasse herenschoenen maken is een verfijnd samenspel tussen design en engineering. Vergelijk het proces met het ontwerpen van auto’s als Audi, BMW, Ferrari en Porsche. Daar werken engineers en designers jarenlang samen om tot de ultime beleving voor de bestuurder te komen. Ieder element wordt tot op het kleinste detail doordacht en esthetisch en functioneel bekeken. Bij de ontwikkeling van schoenen is het proces niet anders.

Lees verder »

Het gaat u goed. U heeft lef. U heeft stijl. U heeft klasse. U heeft smaak. U bent uniek.

Lees verder »

Uit navraag bleek dat niet die gespierde man te zijn. De kleding en het voorkomen van de man is bepalend. Ofwel het spel van de man tussen zakelijk en casual chic. De meest sexy man schetste de vrouw als volgt…

Lees verder »

Uw schoenen en uw outfit moeten één zijn. Dat lijkt ons evident. Slechts weinig schoenen echter vervolmaken uw outfit zó voortreffelijk als een Timtur. 't Is niet alleen de hoge kwaliteit. Nee, 't zijn vooral de kleuren. Kleuren?

Lees verder »

Wie lacht niet wie de mens beziet! Ontdaan van al zijn opsmuk en camouflage van het heden. Retrospectief kijkend, blijft over één fundamentele basale behoefte: De Gratie van de Variatie. De uitwerking van die behoefte door alle eeuwen heen kenmerkt de persoon van nu. De postmoderne man van de 21ste eeuw is dan ook uitgegroeid tot een persoonlijkheid pur sang. De gratie van de variatie prikkelt hem iedere dag om te kijken, te zoeken, continu te speuren naar verandering, vernieuwing, om uit te blinken, op te vallen, anders te zijn. Dat kan, dat mag!

Lees verder »

U vraagt zich wellicht af wat de Triniteit met TimTur te maken heeft. Niet alles, maar wel heel veel:

Rond het jaar nul deed de Triniteit zijn intrede in het religieuze voelen en denken van de mens. Niet langer één goddelijke entiteit, maar één met drie verschillende functies met aan de basis die van Vader, de middelaar als Zoon en als steungever de Geest. Dit concept van de Triniteit heeft de toenmalige harde en wrede, zonder uitzicht levende wereld uiteindelijk veranderd in een mensheid waar echte hoop en liefde weer mogelijk is, waar dan ook ruimte komt voor humanisme en wetenschap die de mens perspectief biedt.

Lees verder »

Wit staat voor reinheid en zuiverheid, de kleur van overgave of de basis van puurheid. Wit is basis, de basis van geluk. Het ultieme, de trouwjurk in wit, het complementaire is de man in zwart. Waarom de man niet in wit! Maagdelijk wit, is dat alleen de vrouw toegeschreven of kan andersom ook…

Lees verder »

Kwaliteit, service en hoogwaardigheid, zijn de elementen waar het bij Timtur om draait. Die hoogwaardigheid en kwaliteit moeten dan ook terug te vinden zijn in de basismaterialen van de schoenen. Voor de schoenen wordt uitsluitend het beste zoolleer gebruikt wat er te krijgen is. Namelijk het eikenschors gelooide zoolleer van Joh. Rendenbach uit de Duitse stad Trier.

Lees verder »

Bugatti, Porsche, Ferrari, Maserati of een Austin Healey uit 1957 hebben op veel punten overeenkomsten met luxe schoenen. Echter niet alle! De basis is een schets van vorm en model. Gevolgd door een prototype in hout dat de ontwerper in detail bijwerkt tot ultieme élégance. Na de vorm wordt de hand gelegd aan de belijning, silhouet tot perfectie. Dan de beste materialen en de final touch. 

Lees verder »