Historie

In 1798 werd de naam Timtur een Feit in de schoenenwereld. De eerste activiteiten vonden in Eindhoven plaats en rond 1840 is de productie naar Waalwijk, regio de Langstraat, verplaatst. Timmermans van Turenhout is de naam van de vrouw van de oprichter, Judokus Timmermans. Timtur is een afgeleide van de eerste drie letter van beide achternamen.

De Langstraat staat al jaren bekend om de productie van kwaliteitsproducten als het gaat over de leder- en schoenenindustrie. In 1965 waren meer dan 20.000 arbeiders uit de Langstraat werkzaam in deze industrie. In de jaren ’70 kwamen de concurrerende landen om de hoek kijken. Vele bedrijven konden niet tegen de prijzen opvechten en zijn uiteindelijk ten onder gegaan. Zo heeft ook de alom geroemde schoenfabrikant Timtur in 1971 haar deuren moeten sluiten.

Fabriek Timtur rond 1910

Foto gemeenteachief Waalwijk, Timtur fabriek rond 1910

test foto

 

 

 

 

 

 

Onder de bezielende leiding van Dennis Jongen, een jonge creatieve ondernemer uit Den Bosch, is er de afgelopen jaren hard gewerkt om het merk Timtur opnieuw in de markt te zetten. Vanaf 2010 worden weer herenschoenen geproduceerd onder het merk Timtur.